Op bezoek bij De Verspillingsfabriek
Wereldwijd belandt maar liefst één derde van al het geproduceerde voedsel in de prullenbak. Dat zijn miljoenen tonnen groenten, fruit en andere producten die nog prima te eten zijn. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die hier iets aan doen, zoals De Verspillingsfabriek in Veghel. Onze collega’s Abel en Annabel brachten een bezoek aan dit inspirerende bedrijf. En wat was dat een waardevolle ervaring!
De Verspillingsfabriek: duurzaam én sociaal
De Verspillingsfabriek redt groenten die niet aan de ‘perfecte’ vorm of maat voldoen, of die simpelweg overblijven in de keten. Van deze reststromen maken ze heerlijke soepen, sauzen en andere producten. Zo krijgen goede ingrediënten een tweede kans en dragen ze bij aan een duurzame én sociale voedselketen.
Hun missie sluit perfect aan bij die van ons bij De Buurtboer: de lunch op kantoor groener, lokaler, gevarieerder en lekkerder maken. Samen werken we aan een voedselsysteem waarin verspilling geen vanzelfsprekendheid is, maar een uitdaging die we actief aangaan.
Waarom dit belangrijk is voor de bedrijfslunch
Voedselverspilling verminderen begint bij bewust inkopen en slim plannen. Precies wat we bij De Buurtboer elke dag doen. Door samen te werken met partners zoals De Verspillingsfabriek, kunnen we onze klanten niet alleen een lekkere, maar ook een verantwoorde lunch op kantoor aanbieden.
Zo zorgen we dat jouw lunchmoment op kantoor niet alleen goed smaakt, maar ook goed voelt.
Bedankt voor de inspirerende tour!
Een speciaal dankjewel aan John van De Verspillingsfabriek voor de interessante rondleiding en inspirerende gesprekken. Abel en Annabel kwamen terug met een hoofd vol ideeën en hernieuwde motivatie om onze missie verder te brengen.
Meer weten?
Benieuwd naar onze andere duurzame leveranciers of wat De Buurtboer voor jouw bedrijf kan betekenen?