voor nu en de toekomst

Duurzaamheid

De Buurtboer is in 2010 ontstaan uit het idee om een duurzame, lokale en ambachtelijke lunch op kantoor aan te bieden. Je kunt dus wel stellen dat wij duurzaamheid belangrijk vinden. Sterker nog, het is de basis waar wij voor staan. We focussen ons op vier pijlers, zodat we op deze onderwerpen écht een verschil kunnen maken.

wat van dichtbij komt, is lekker

Lekker lokaal

Als het even kan, kiezen we voor lokale producten. Beter voor het milieu, we beperken onze food miles en jij kunt genieten van herkenbare smaken. Want hoe fijn is het dat je op kantoor het brood van je favoriete bakker kunt proeven? Echter willen we ook een breed assortiment aanbieden. En hoewel er steeds meer kruiden, groenten en fruit gewoon in Nederland of Europa groeien, kunnen we soms niet anders dan producten importeren uit warmere landen. We kiezen dan voor de duurzame optie. 

Lekker lokaal betekent ook het steunen van lokale partners. Grotere jongens die al even meedraaien, maar ook starters die lekker verfrissend zijn. Zo houden we de lijntjes kort en is het ook sneller schakelen naar verbetering. Denk hierbij aan de beste verpakking, voorkeur voor seizoensproducten maar ook transparantie over de weg die het eten heeft afgelegd van boer tot bord. 

 

Lekker lokaal? Lekker bezig!

Bekijk onze lokale leveranciers

klaar voor de toekomst

Duurzaam en elektrisch bezorgd

Voor onze bezorging werken we samen met partner XP koeriers. Zij helpen ons om jouw favoriete lunch snel, gekoeld, veilig en duurzaam op kantoor af te leveren. Via een handig tracking systeem blijf je nauwkeurig op de hoogte waar de chauffeur zich bevindt. Zo kan je zonder uitkijken naar het favoriete moment van de dag.

voor iedereen

Bewust genieten

Duurzame keuzes maken vinden we belangrijk. Voor nu en later. De Buurtboer heeft daarom een ruim assortiment vega en vegan opties. Geen paniek, ook aan de bourgondische alleseter wordt gedacht. We werken samen met ambachtelijke slagers die kiezen voor o.a. scharrelvlees en biologische kip. 

Maar duurzaamheid gaat breder dan eten en drinken. Zo zien wij ook het belang in om op sociaal vlak ons steentje bij te dragen. Daarom werken we veelal samen met partners die oog hebben voor de mens. We omarmen diversiteit, culturele verschillen en maatschappelijke initiatieven zoals zorgboerderijen en -werkplekken. Zo kun je met je hart en hoofd blijven genieten.

Lees meer over bewust genieten

zorg voor elkaar

Zo gaan wij om met voedselverspilling

Food waste? Daar zijn we bij De Buurtboer geen fan van. Daarom kopen wij de lunch op maat in. Toch blijven er wekelijks producten over, die we met veel plezier schenken aan De Regenboog Groep. Deze stichting heeft negen inloophuizen in Amsterdam waar dak- en thuislozen tot rust kunnen komen met een douche, een gesprek of gezonde maaltijd.

 

Anika Apfel, – locatiehoofd Amoc-Zuid van De Regenboog Groep – :  “Het leven op straat is bikkelhard. Veel stress, weinig slaap en ongezonde voeding. Gezonde maaltijden zijn daarom extra belangrijk. We gebruiken veel groenten en bieden waar mogelijk biologisch vlees aan. We zijn ontzettend blij met de soepen, groenten, het beleg en het brood dat we van De Buurtboer ontvangen. Onze bezoekers zitten echt te genieten!”

Lees hier het complete interview

Er valt nog zoveel te verbeteren, te leren en nieuwe doelen te stellen. 

Op gebied van duurzaamheid kun je eigenlijk nooit genoeg doen.

Heb je een tip, suggestie of wil je met ons praten over de toekomst van eten en drinken?

Neem gerust contact met ons op