WKR

Via de werkkostenregeling (WKR) kan een werkgever onbelaste vergoedingen aan werknemers geven. Je mag hierbij ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan bijvoorbeeld een bureaustoel voor de thuiswerkplek, een teamactiviteit of een heerlijke lunch. Goed nieuws: gevarieerde bedrijfslunches vallen eveneens onder de Werkkostenregeling.

Vrije ruimte werkkostenregeling

Je  mag als werkgever onbelast vergoedingen geven. Het totale bedrag moet wel onder de vrije ruimte blijven. Deze wordt berekend met de loonsom van alle medewerkers samen. 

Komt het bedrag van de vergoedingen boven die grens? Dan dient de werkgever over dat extra bedrag 80% belasting te betalen. Er gelden geen voorwaarden voor de bestedingen binnen de vrije ruimte.

Hoe werkt de regeling?

Vanaf 2024 wordt de vrije ruimte in de WKR verruimd van 1,7% naar 1,92% tot een loonsom van €400.000. Om enkele werkgeverslasten voor 2023 te verlagen en investeringen aantrekkelijk te maken wordt voor heel 2023 de Werkkostenregeling tijdelijk verruimd naar 3% tot een loonsom van €400.000.

De vrije ruimte stijgt in 2023 hierdoor tijdelijk van € 6.800 naar € 12.000 bij een loonsom van precies € 400.000. Vanaf 2024 bedraagt de vrije ruimte €7.680. Dit zorgt ervoor dat werkgevers meer onbelaste vergoedingen kunnen geven aan werknemers. Bij 8 werknemers die samen € 400.000 verdienen is een extra onbelaste vergoeding van € 650 per werknemer mogelijk.

Een gevarieerde kantoorlunch als onderdeel van de WKR.

Wil je dat jouw collega’s vol energie aan de slag gaan en samen genieten van een lekkere lunch? De WKR maakt dit ook kostentechnisch een feestje! Vraag daarom vrijblijvend een proeflunch aan en ervaar het zelf.