Waar houdt onze office manager Milou zich allemaal mee bezig?

Het leven van een office manager

Waar moet ik beginnen als ik het heb over mijn taken als Office manager?

Mijn functie is namelijk heel breed en bij ieder bedrijf is deze functie weer anders ingevuld. Mensen onderschatten soms hoeveel een office manager eigenlijk doet. Niet bij De Buurtboer natuurlijk ;). Daarom geef ik jullie maar al te graag een kijkje in mijn leven als office manager.

Ik start iedere ochtend op, op onze locatie aan de Helicopterstraat in Amsterdam, een gezellige buurt in de Schinkel. Helemaal upcoming! Eerst begin ik met wat huishoudelijke taken zoals de vaatwasser uitruimen, koelkast checken en handdoeken in de wc verschonen om vervolgens met een glad kantoor te beginnen aan de dag. Een verse munt of gember thee hoort bij het opstarten. Daarna is mijn mail aan de beurt… Ik ben de schakel tussen productie en operationeel manager en ook doe ik de screening van sollicitanten als er bij ons weer een nieuwe functie open staat.

Het bijhouden van agendapunten & het plannen van de lunch voor kantoor is ook waar ik me mee bezighoud. Erg leuk om te doen, niet gek als het bedrijf waar je voor werkt kantoor lunches verzorgd. Eens in het kwartaal hebben we een meeting en het presenteren hiervan neem ik graag op me. Zo organiseer ik vaak nog een quiz of een lekkere icebreaker om het personeel wakker te houden.

Ook de onboarding & offboarding van personeel regel ik tot in de puntjes, daar krijg ik nou echt energie van als je het mij vraagt. Iemand een warm welkom heten of een waardig afscheid geven. Zorgen dat personeel er toe doet en niet alleen vragen hoe het weekend van die persoon was. Ik bied graag een luisterend oor en mijn deur staat altijd open. Voor praatjes over het weekend of levensdilemma’s.

Sportieve activiteiten en gezellige borrels staan ook altijd op het programma bij ons, van kerstdiners tot padellen met het team, je verzint het maar en ik regel het. Leuk om daarna het eindresultaat te zien. Dat mijn collega’s blij zijn, is uiteindelijk wat mij blij maakt. Ook al moet ik daarvoor soms heel wat heen en weer rennen.

Al met al een functie die me, wat mij betreft, op het lijf geschreven is.

Groetjes,
Milou