Zwarte quinoasalade met kumquat
Ben je op zoek naar een vitaminebom, dan is deze salade perfect voor jou! De frisse smaken van kumquats en de dressing met tahin zijn de perfecte tegenhanger van de zoutige halloumi. Leuk detail: De kleine citrusvruchten eet je gewoon met schil.
het recept
Dit heb je nodig
200 g zwarte quinoa
230 g mini komkommer, gewassen
100 gr kumquats, schoongeboend
100 gr babyspinazie
2 el lichte tahin
1 citroen, schoongeboend
6 olijfolie
1 pakje halloumi
zo maak je het
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel koud. Snijd ondertussen de mini komkommers en kumquats in plakken. Meng de plakjes samen met de babyspinazie in een grote kom door de quinoa. Zet apart.
- Maak een dressing van de tahin, het sap van ½ citroen en 5 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing voorzichtig door de salade.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de halloumi in plakken en marineer met de resterende olie.
- Bak de halloumi ca. 1 min. per kant in de hete pan. Verdeel de salade en halloumi over de borden. Serveer direct.