Tosti van kerststol met uienchutney

Tosti’s…We kunnen er geen genoeg van krijgen. Deze tosti van (leftover) kerststol is dé perfecte combinatie tussen zoet en hartig. Eet ‘m na een lange wandeling, maar ook lekker als brak ontbijtje na de feestdagen.

Het recept

Dit heb je nodig

2 rode uien

1 el olie

1 el suiker

4 plakken kerststol 

30 g verse spinazie

50 g kaas naar keuze 

 

Zo maak je het!

  • Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olie en uien toe, en bak ca. 10 min tot goudbruin en zacht.
  • Voeg de suiker toe en bak nog een paar minuten mee. Haal de pan van het vuur en laat de chutney afkoelen. Let op: de uien kunnen erg heet worden!
  • Besmeer de plakken kerststol met de uienchutney. Verdeel de spinazie en de kaas over twee plakken stol. Dek af met de resterende plakken.
  • Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de tosti in ca. 4 min. knapperig goudbruin. Maak je gebruik van een tosti grill? Bak de tosti in 2 min. en serveer direct. Lekker met wat extra uienchutney.

 

TIP: Wil je meerdere tosti’s maken? Verwarm dan de oven voor op 180°C. Bak de tosti’s op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 8 min. goudbruin en knapperig.