Pinsa met pompoen en Prosciutto (2 pers).
Geloof ons… Proef je eerste pinsa en je bent direct verkocht. Deze kruising tussen een pizza en foccaccia wordt gemaakt met verschillende soorten bloem en heeft een lange rijstijd. Mede hierdoor is je pinsa lekker knapperig van buiten en luchtig van binnen. Beleggen kan met al je favoriete groenten!
het recept
Dit heb je nodig
¼ flespompoen
1 pinsabodem
75 gr crème fraîche
1 tl chiliflakes
3 takjes verse oregano
1 bol (buffel) mozzarella
50 gr Prosciutto
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snijd in flinterdunne plakken. Besmeer de pinsa met de crème fraîche en strooi de chiliflakes erover. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de plakken pompoen over de pinsa. Hak de oregano grof. Laat de mozzarella uitlekken, scheur in stukken en verdeel samen met oregano en de Prosciutto over de pinsa.
- Leg de pinsa op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 8 min af.