Pastasalade met crispy Serranoham en burrata
Deze heerlijke en makkelijke pastasalade met sugarsnaps, crispy Serranoham en burrata kan je zowel warm als koud eten. Perfect voor een zonnige picknick in het park of in een bakje tijdens een (werk)lunchwandeling.
Het recept
Dit heb je nodig (4 pers.)
250 gr sugarsnaps
300 gr rigatoni
100 gr Serranoham
2 gele paprika’s, in dunne reepjes
100 gr babyspinazie, grof gehakt
1 citroen, schoongeboend
3 el olijfolie
4 bollen mini burrata
Zo maak je het
1) Verhit de oven op 180°C. Was de sugarsnaps, maak schoon en kook ze 3-5 min. beetgaar met een beetje zout. Spoel de sugarsnaps koud en voeg toe aan een grote kom. Kook tegelijkertijd de rigatoni volgens de verpakking al dente. TIP: Eet je de salade koud, spoel dan kort met koud water en voeg de pasta toe aan de kom.
2) Verdeel de Serranoham over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 8 min. knapperig. Voeg de paprika samen met de spinazie toe aan de kom.
3) Rasp de gele schil van de citroen boven de saladekom. Breng de salade op smaak met de citroenrasp, olie peper en zout en meng alles door elkaar.
4) Voeg de Serranoham in kleine stukjes toe en meng nogmaals. Laat de mini burrata uitlekken en leg bovenop de salade. Serveer direct.