Parelcouscous met mandarijn (4 pers.)

Parelcouscous is het grotere neefje van traditionele Noord-Afrikaanse couscous en wordt vaak gegeten in het Midden-Oosten. De graansoort heeft een zachte, volle smaak en kan je zowel warm als koud gebruiken. Heerlijk in combinatie met de frisse mandarijn.

Het recept

Dit heb je nodig

200 gr parelcouscous

1 rode ui

100 gr babyspinazie

10 gr verse munt

5 mandarijnen

3 el olijfolie

1 el mosterd

1 el honing

2 el granaatappelpitjes

Zo maak je het

  • Kook de parelcousous zoals aangegeven op de verpakking. Spoel koud en zet apart. 
  • Maak de rode ui schoon. Snijd doormidden en in dunne plakjes. Hak de spinazie en de munt grof. Meng de ui en de spinazie met de parelcouscous.
  • Verwijder de schil van 4 mandarijnen. Snijd de vruchten met een scherp mes in dunne plakken en pers de resterende mandarijn uit. Meng het sap met de olie, mosterd en honing. Beng op smaak met peper en zout en meng door de salade.
  • Verdeel de plakjes mandarijn en granaatappelpitjes over de salade en serveer lauwwarm of koud.