Aflevering 1 – De afslag
Op stage bij Vis van Henry
In deze serie loopt Annabel Pieren stage bij een aantal van onze leveranciers om jullie een kijkje in hun keuken te geven. Haar stage begint bij Vis van Henry.
We laten je graag zien waar ons eten vandaan komt.
Om meer te leren over Henry en zijn producten mocht Annabel een dag met hem meelopen.
Na een mooie carrière in de financiële wereld wilde Henry wat anders. Werken met eerlijke, tastbare producten waar mensen gelukkig van worden. Werken met aandacht en liefde.
Het werd duurzame vis. Een logische keuze want opa was visser en Henry groeide op in een vissersdorp. Als klein jochie liep Henry al mee met “makrelen roken”. Die passie voor vis is hem dus met de paplepel ingegoten!
Vis van Henry groeide in acht jaar tijd van een stadsfiets naar een bedrijf met mooie kramen op verschillende markten.
In eigen keuken maken ze lekkere visproducten als gambaburgers, vissalades en Thaise vis-cookies. Zonder gekke toevoegingen en allemaal met de hand.
Ze zijn een producent, groothandel, leverancier en verkoper van eerlijke vis en visproducten en verkopen alleen vissen waarvan zijzelf denken dat zij een eerlijk en goed leven hebben gehad. In zee of in een kwekerij.
Henry levert onder meer aan horeca als BBrood!, De Buurtboer en restaurant Venkel en in de zomer kom je hem tegen op food festivals en evenementen. Ondanks de groei blijft Henry de spil van het bedrijf. Hij rijdt nog steeds vier keer per week naar de afslag, is kind aan huis bij de rokerijen en je vindt Henry waarschijnlijk zelf achter de kraam.
Veel kijkplezier met het stageverslag van Annabel.
Nieuwsgierig naar wat De Buurtboer voor jouw bedrijfslunch kan betekenen? Ontdek De Buurtboer.