In gesprek met De Buurtboer

Liefde gaat door de maag

Dat liefde door de maag gaat beseffen we ons bij De Buurtboer maar al te goed. De reacties op onze kantoorlunches bewijzen dat keer op keer weer. Daarnaast doen veel van onze collega's niets liever dan met voeding bezig zijn. Ze hebben er niet voor niks hun werk van gemaakt. Maar waar komt hun passie voor voeding eigenlijk vandaan?

Head of operations bij De Buurtboer

Het antwoord van Ana

Mijn passie voor eten is me met de paplepel ingegoten. Ik kom namelijk uit een Portugese familie en stond van jongs af aan al met mijn oma en moeder in de keuken.

Van het doppen van boontjes en walnoten uit schelp plukken tot het oogsten van citroenen en limoenen uit onze eigen boomgaard. En op warme dagen bakten we koekjes en taarten, die we vervolgens tijdens een prachtige zonsondergang aten. Het was de perfecte manier om te genieten van het Portugeze platteland.

Wat heel bijzonder was, was het feit dat we alles ‘van scratch’ maakten. We moesten er echt onze tijd voor nemen. Daarom bracht de keuken ons als familie dichter bij elkaar. De verbinding die je dan voelt is de kracht van (samen) eten en koken.

Mijn passie voor eten loopt als een rode draad door mijn carrière. Ik heb namelijk altijd gewerkt bij bedrijven binnen de voedselindustrie.

Dat geldt ook voor mijn huidige rol bij De Buurtboer. Onze missie om lunches op kantoor te veranderen sluit heel goed aan bij mijn eigen visie op eten. Maar belangrijker nog: we geven ze een moment van rust en verbinding. Want de lunch is het perfecte moment om bij te kletsen met je collega’s.

Net zoals de verbinding die ik voel tijdens het koken met mijn oma en moeder.”

Team lead Sales

Het antwoord van Jorrian

Eigenlijk heb ik heel veel mooie herinneringen als het op eten aankomt. Eten is namelijk iets dat verbindt. Het is iets wat je gezamenlijk kan doen. Waarbij je mensen kan vinden met eenzelfde soort liefde voor een product of smaak.

Dat is bij mijn favoriete product soms lastig…

Het is namelijk kaas. En ja, dan eigenlijk het liefst zo een stinkend mogelijk Frans kaasje. Eentje die al halverwege het bord is gelopen, of waarbij de blauwe aderen perfect zichtbaar zijn. Van een romige rood schimmel tot een pittige Saint Agur. Voor mij is niks te gek! Proeflokaal Kef is dan ook een plek waar ik graag kom voor een kaasproeverij 😉 Die liefde voor kaas heb ik van mijn vader overgenomen. Tijdens onze vakanties in Frankrijk mocht een lekkere kaas nooit ontbreken. Groot nadeel… Soms ging de stinkende kaas ook mee naar de volgende bestemming. Wat resulteerde in een heftige lucht, waarbij de ramen tijdens de rit zeker open moesten.

Die vakanties brachten ons als familie, ondanks de eventuele stank, dichter bij elkaar. Dat is de kracht van eten. Het  is ook iets wat je niet gehaast moet doen. Je moet er de tijd voor nemen, er bewust mee bezig zijn en ervoor zorgen dat je goed gezelschap hebt.

In de auto op de Franse snelweg, maar ook op kantoor! Daarom is het mijn missie om via De Buurtboer zo veel mogelijk mensen met een glimlach aan de lunchtafel te krijgen. Waar ze samen kunnen genieten van een lekkere lunch. Natuurlijk met kaas 😉 “

Commercieel Directeur

Het antwoord van Stijn

Veel van mijn mooiste herinneringen hebben met eten te maken. Ik kan me de avonden waar ik met mijn familie aan lange tafels vol eten zat nog goed herinneren. Het klinkt misschien raar, maar volgens mij kon ik toen nog niet eens praten, zo jong was ik. Maar toch weet ik het nog goed.

Of de broodjes frikadel speciaal die mijn team en ik aten als we een voetbalwedstrijd wonnen.

Deze momenten waren zo bijzonder vanwege de mensen met wie ik op dat moment was. Het maakte soms niet eens uit wat we aten. Maar eten was altijd de verbindende factor. Al mijn hele leven brengt eten mij, mijn familie en vrienden dichter bij elkaar.

Eten draait om meer dan ingrediënten of in de keuken staan. Het gaat om gevoel. Je staat even stil en hoeft even niets te doen, behalve genieten van wat er op je bord ligt. En het mooiste is als je dat samen met andere mensen kan doen.

Moet je nagaan wat dat voor een organisatie kan doen, lekker samen lunchen. De lunch is het perfecte moment om even bij te praten en je collega’s beter te leren kennen. Ook de collega die je normaal gesproken nooit spreekt.

Ik vind het altijd een super toffe gedachte dat meer dan 150+ klanten en hun teams onze lunch eten en daar hopelijk blij van worden. Uiteindelijk vind ik dat namelijk het allerbelangrijkste. Met elkaar genieten van lekkere producten van lokale leveranciers. Op die manier wil ik kantoor lunches voorgoed veranderen. Dat is mijn persoonlijke missie en die van De Buurtboer.

Zodat collega’s net zo gelukkig terugkijken op hun kantoor lunch als ik op mijn broodje frikadel speciaal op de voetbalclub.”