Interview met Stijn: "In Eindhoven is veel gaande qua bedrijvigheid, ondernemen en nieuwe initiatieven.”
De Buurtboer breidt uit naar Eindhoven! Waarom gaan we eigenlijk naar “Eindje”?
“De missie van De Buurtboer is om de lunch op kantoor voorgoed te veranderen. Wij geloven dat een bedrijfslunch duurzaam, lokaal, gevarieerd en vooral gezellig is samen met je collega’s. Het kan een fijn rustmoment zijn tijdens een drukke werkdag. Dit doen we natuurlijk al een tijdje in de Randstad. We zien Eindhoven als een stad waar qua ondernemen ontzettend veel gebeurt en waar tegenwoordig veel interessante bedrijven gevestigd zijn. Het voelt dan ook als een logische stap om de bedrijven in Eindhoven te helpen om lekker samen te lunchen.”
De Eindhovenaren… Hoe reageren zij op de lunch van De Buurtboer?
“Positief, anders gingen we uiteraard niet haha! In Eindhoven is veel gaande qua bedrijvigheid, ondernemen en nieuwe initiatieven. We horen vaak terug van (potentiële) klanten dat binnen bedrijven waar presteren belangrijk is, het hebben van een gezamenlijke lunch als heel waardevol wordt gezien. Het draagt bij aan een betere onderlinge sfeer, meer begrip, rust en vaak wordt hierdoor zelfs ook nog de bedrijfscultuur verbeterd. We vinden het heel mooi om straks ook in Eindhoven bedrijven te kunnen helpen met een fijn lunchmoment.”
Strijp-S in Eindhoven is een gebied dat bekend staat om zijn diverse bedrijfsleven dat zich focust op technologie, innovatie en creativiteit.
“ Het Silicon Valley van Nederland inderdaad! We hebben veel bedrijven gesproken op Strijp-S die aangeven dat er hard wordt gewerkt, en om dat te compenseren is juist rust en saamhorigheid nodig. De lunchfaciliteiten op Strijp-S zijn niet optimaal, er zou wat meer keuze mogen zijn. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat medewerkers een eigen lunch meenemen of snel buiten de deur iets halen. Hierdoor missen veel bedrijven een makkelijke kans om intern meer verbinding te krijgen: door samen te lunchen. Daarnaast is de lunch een mooi gebaar van de organisatie en blijk van goede zorg voor zijn werknemers.”
En hoe zit het met de Brabantse gezelligheid?
“Het klinkt misschien als een cliché maar ik ervaar meer gemoedelijkheid in het zuiden. Ik vind dat heel prettig samenwerken. Ik denk dat daarom een gezamenlijk lunchmoment nóg belangrijker is voor de bedrijven uit Eindhoven. Onze slogan is “Lunch Lekker Samen”. We zijn wat mij betreft een match made in heaven.”
De Buurtboer werkt samen met veel verschillende lokale leveranciers.
“Klopt. We vinden dat kleinere lokale producenten het verschil maken in kwaliteit en originaliteit. In Eindhoven werken we met ons grote en bekende zusterbedrijf Hutten. Wat niet iedereen weet, is dat Hutten ook de lekkerste producten zelf maakt bij o.a. De Verspillingsfabriek en Zorgbakkerij. Zij hebben duurzaamheid, verspilling en inclusiviteit hoog staan, net als wij. Daarnaast werken we ook samen met Bakker Bekkers en slagerij Lelieveld. Ook zal ons assortiment nog vaak wisselen, en worden er lekkere, lokale leveranciers en producten aan toegevoegd.”
En worstenbroodjes… Staan die ook op het menu?
“Haha! Zeker! Die van ons worden ook ambachtelijk gemaakt, uiteraard in Brabant. Maar geloof mij dat iedereen gek is op worstenbroodjes, ook de Randstedelingen.”