Deze visboer liet zijn financiële baan varen

Het verhaal van Vis van Henry

Lees het bijzondere verhaal van Vis van Henry, één van onze langst leverende leveranciers! Menig Amsterdammer zal hem kennen, hij staat namelijk al jaren op verschillende markten om lekkere vis te verkopen. Maar hoe kwam hij daar terecht?

Met de paplepel ingegoten

Hoe het begon

Na een mooie carrière in de financiële wereld wilde Henry wat anders. Werken met eerlijke, tastbare producten waar mensen gelukkig van worden. Werken met aandacht en liefde.

Het werd duurzame vis. Een logische keuze want opa was visser en Henry groeide op in een vissersdorp. Als klein jochie liep Henry al mee met “makrelen roken”. Die passie voor vis is hem dus met de paplepel ingegoten! 

Vis van Henry groeide in acht jaar tijd van een stadsfiets naar een bedrijf met mooie kramen op verschillende markten. 

In eigen keuken maken ze lekkere visproducten als gambaburgers, vissalades en Thaise vis-cookies. Zonder gekke toevoegingen en allemaal met de hand. 

Vis van Henry levert onder meer aan horeca als BBrood!, De Buurtboer en restaurant Venkel en in de zomer kom je ons tegen op food festivals en evenementen. Ondanks de groei blijft Henry de spil van het bedrijf. Hij rijdt nog steeds vier keer per week naar de afslag (hier halen ze hun vis op), is kind aan huis bij de rokerijen en je vindt Henry waarschijnlijk zelf achter de kraam op een van onze markten.

Bezoek de website van Henry

Lekker en duurzaam

Eerlijke vis

Vis van Henry is een producent, groothandel, leverancier en verkoper van eerlijke vis en visproducten. Ze verkopen alleen vissen waarvan zijzelf denken dat zij een eerlijk en goed leven hebben gehad. In zee of in een kwekerij.

Een vis is moeilijk te peilen. Maar er zijn volgens Vis van Henry een paar rode vlaggen. Zo verkopen ze geen bedreigde vissoorten, zoals paling of bepaalde soorten tonijn. Ze verkopen geen vis waar antibiotica aan is toegevoegd. Geen vis die in grote, anonieme kwekerijen wordt gekweekt, of in grote fabrieken wordt gerookt.

In plaats daarvan kopen ze hun vis bij eerlijke schippers, die met dagbootjes of met de hengel vis vangen. Of vis met het MSC of ASC keurmerk. En ze laten hun vis roken bij kleine, ambachtelijke rokerijen, waarvan ze de rokers bij naam kennen. En de naam van hun vrouw.

Hierdoor dragen Henry’s vissen allerlei labels en keurmerken. Duurzaam, biologisch gekweekt en MSC bijvoorbeeld. Maar eigenlijk zijn al die labels overbodig, als je hun vis ziet en proeft. De huid glanst en de vis proeft naar pure vis. Hun makreel is groot en heerlijk vettig, onze zalm is mooi oranjeroze en vol van smaak. Vis zoals vis hoort te zijn.

Trek grekegen?

Kom Henry's vis proeven!

Bezoek de kraam van Vis van Henry op de volgende markten:

  • Woensdag Boerenmarkt Haarlemmerplein (08:30-17:00) 
  • Vrijdag Boerenmarkt Minervaplein (08:30-17:00) 
  • Zaterdag Zuidermrkt Jacob Obrechtstraat (09:30-17:00) 

Voor meer informatie bezoek www.visvanhenry.nl