Doperwtenpesto met radijs pickle
Dit broodje is alles wat je zoekt in een lekkere, voedzame lunch! De frisse doperwtenpesto zit boordevol smaak én goede voedingsstoffen, terwijl de radijs-pickle zorgt voor die perfecte bite en een vleugje zuur. Samen vormen ze een verrassend lekkere combi die je geproefd móét hebben. Licht, knapperig, kleurrijk én 100% vega – wat wil je nog meer?
Het recept
Dit heb je nodig (4 pers.)
150 gr doperwten (diepvries)
2 bossen radijsjes
1 el peperkorrels
2 el mosterdzaadjes
250 ml water
250 ml appelazijn
1 el suiker
½ el zout
30 gr pijnboompitten
15 gr verse basilicum
1 teentje knoflook
40 gr Pecorino
50 ml olijfolie
4 plakken (desem)brood naar keuze
Zo maak je het
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer de doperwten in ca. 4 min. Giet af en spoel koud.
- Snijd de radijsjes met een scherp mes of mandoline in flinterdunne plakjes. Voeg samen met de peperkorrels en mosterdzaadjes toe aan een weckpot.
- Verhit in een steelpan het water, de azijn, de suiker en zout. Roer tot alles is opgelost. Schenk de warme marinade over de radijsjes en zet apart.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de doperwten samen met de geroosterde pijnboompitten, basilicum, knoflook, Pecorino en olijfolie toe aan een keukenmachine. Hak tot een grove pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Besmeer het (geroosterde) brood met een dikke laag doperwtenpesto en garneer met de radijs pickle. Ook lekker op een cracker!
TIP : In een gestereliseerde pot is de geopende pickle een aantal weken houdbaar in de koelkast.