Citrussalade met granaatappel

De winter is hét seizoen voor citrusvruchten! Boordevol vitamine C, vezels en kalium. In deze salade zitten verschillende soorten citrusfruit verwerkt zoals pomelo, bloedsinaasappel en mandarijn. Zo kom jij dit koude weer wel door.

Het recept

Dit heb je nodig

2 bloedsinaasappels

2 rode grapefruits

1 pomelo

2 mandarijnen

1 bosje radijsjes

1 rode ui

1 granaatappel

60 gr rucola

2 el olijfolie

 

Zo maak je het

  1. Snijd met een scherp met de schil en het witte vlies van alle citrusvruchten. Snijd de vruchten in dunne plakjes.
  2. Was de radijsjes en verwijder de schil van de rode ui. Snijd de ui en radijsjes in dunne plakjes. Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes. Breng de rucola op smaak met de olijfolie, peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de rucola, citrusvruchten, ui en granaatappelpitjes over een bord en serveer direct.

 

TIP: Ook lekker met burrata of blauwe kaas.