Bananenbrood met peer en amandel (10 pers.)

Een bananenbrood is nog steeds een makkelijke manier om je rijpe fruit te verwerken. Met dit makkelijke recept tover je binnen no-time iets lekkers op tafel.

het recept

Dit heb je nodig

4 rijpe bananen

1 vanillestokje

4 eieren

50 gr rozijnen

100 gr amandelmeel

5 gr bakpoeder

2 tl kardemompoeder

2 tl kaneelpoeder

snufje zout

150 gr (spelt)bloem

1 zakje baksoda

2 Doyenné du Comice peren

4 el amandelschaafsel

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de bananen en prak fijn. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het merg samen met de eieren en rozijnen door het bananenmengsel en zet apart.
  • Zeef het amandelmeel in een kom. Voeg het bakpoeder, de specerijen en het zout toe. Zeef de bloem in een aparte kom en meng de baksoda erdoor.
  • Voeg de bloem en het amandelmeel toe aan het bananenmengsel en meng goed door elkaar.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en zet apart.
  • Schil de peren en snijd doormidden. Verwijder met een fruitboor of lepeltje het klokhuis aan beide helften en snijd in dunne plakken.
  • Duw de plakjes peer dakpansgewijs in het beslag. Verdeel het amandelschaafsel erover en bak de perencake in ca. 50 min. gaar.