Ana's grootste lunchnachtmerrie

Eten we in de toekomst alleen nog maar gelletjes voor de lunch (op kantoor)? En worden onze office managers ingeruild voor robots? In haar werk is Director of Operations Ana vaak bezig met nadenken over de toekomst van eten op kantoor. En vooral hoe we kunnen toewerken naar onze droom lunch. Boordevol lokale producten, klimaat positief, op maat gemaakt én waarbij verbinding centraal staat. Maar laatst stelde we haar juist de tegenovergestelde vraag: “Hoe ziet jouw lunch dystopie er eigenlijk uit?” Kortom: wat is haar grootste lunchnachtmerrie.

Stel je voor dat de kantoorlunch over 100 jaar niet langer een moment van rust of gezelligheid is, maar een gereguleerde plek puur gefocust op efficiëntie. 

afbeelding van Ana

Ana, omschrijf het horror lunchmoment eens…

“Medewerkers verlaten hun werkplek niet. Er wordt op vaste tijden gegeven aan alle medewerkers direct via een tube. En idealiter werk je gewoon nog door want tijd is geld.

En de enige zorg van bedrijven is dat medewerkers een minimum aan calorieën en vitaminen krijgen om hun productiviteit quota te bereiken. Geen tijd meer voor gelach en gezelligheid”. 

En hoe zit het met de behulpzame office manager of leuke lunchdame?

“Die is ontslagen en vervangen door een robot die je eetgedrag precies meet. Niet om op je voorkeuren in te haken maar met als enige doel: hogere productiviteit.”

Wat ligt er dan op ons bord?

“Synthetische producten, zonder smaak met de focus alleen op macro’s en survival. Dus, gels gemaakt van soja en insecten, voor optimale eiwit niveaus, vitaminen, verrijkte shakes, en algen pasta’s. Natuurlijk zijn die bronnen opzich niet verkeerd, maar de diversiteit is ver te zoeken…”

Dat klinkt niet heel fijn…

“Als ik er zo over nadenk ben ik heel blij met alle smaken die we nu al op ons bord hebben liggen. Ik ben extra dankbaar voor de goede zorgen van office managers zoals onze eigen Milou. En het feit dat ik met die ene collega kan lachen om flauwekul.”