onze guilty pleasures

Zoet en meer

Wij juichen iedereen toe die luncht met een salade of verwarmende soep. Maar soms wil je gewoon terug naar de basis. Naar comfort en zoete smaken. Wij hebben de allerlekkerste producten voor je uitgezocht. Zo hoef jij alleen maar te genieten van je favo guilty pleasure.

VANMAX

Geloof ons, Maxine Mantel maakt de allerlekkerste pindakaas. Een uit de hand gelopen hobby waar ze ooit thuis mee begon. Inmiddels heeft Maxine haar eigen pindakaasmakerij en maakt ze met de hand, zonder toevoegingen, heel veel liefhebbers blij. Precies zoals pindakaas eigenlijk hoort te zijn.

Daarnaast is de makerij een plek om zoveel mogelijk banen te creëren. Voor iedereen, zonder rekening te houden met het juiste papiertje, leeftijd of afkomst. Eerlijke smaken, eerlijke producten en eerlijk ondernemen.

Fairtrade

Nederlanders eten gemiddeld 4,5 kilo chocolade per jaar. Het is geen groot geheim dat de wereld van cacao en chocolade eerlijker kan. Een beter loon voor de boeren, minder ontbossing en gelijke kansen voor iedereen. Fairtrade heeft als missie om de wereld eerlijker te maken. Door middel van o.a. betere handelsvoorwaarden, milieubescherming en gendergelijkheid maken ze onze hagelslag en hazelnootpasta. Dat is iedere dag weer genieten zonder vervelende nasmaak.

Eerlijk en Heerlijk

Dit familiebedrijf werd opgericht in 1911. Inmiddels is Dirk van Berge samen met zijn vrouw Vera de derde fruitteelgeneratie in de Beemster.  Ieder jaar telen zij het zoete fruit voor hun appelperenstroop en jam. Gedurende het hele seizoen wordt de boomgaard in de gaten gehouden om een goede oogst te krijgen. Bestrijden gaat op een natuurlijke manier met egeltjes en valken die gek zijn op schadelijke insecten. 

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van de familie van Verschuer.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het landgoed. Sinds 2005 is de akkerbouw en de veeteelt volledig biologisch. En dat proef je terug in de heerlijke jams met oogst uit de moestuin.

Kari's Crackers

De pure smaken van Noorse crackers, maar dan lokaal. De Noorse Kari kreeg in haar thuisland het maken van knekkebrød letterlijk met de paplepel ingegoten. Haar huisgemaakte crackers sloegen aan bij familie en vrienden.

Haar man Patrick wilde graag een bedrijf beginnen. In hun kleinschalige sociale bakkerij in Heino bakken ze handgemaakte crackers met veel zaden, zonder toevoegingen. Kari’s Crackers vindt het belangrijk om een thuis te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Samen maken ze de lekkerste crackers, met verschillende graansoorten, maar ook rode biet en spinazie.

Seamore

Tijdens een familievakantie op Ibiza besteld Willem Sodderland een zeewiersalade met “Himanthalia”, een culinair type zeewier dat direct van de rotsen wordt geplukt. Deze zeespaghetti wordt Willems inspiratiebron om een gezonder en duurzamer wrap alternatief te creëren voor de toekomst. De zeewier wraps zijn 100% biologisch en bevatten veel vezels, plantaardige proteïnen en mineralen.  Een lekkere afwisseling tijdens de lunch.

Probeer vrijblijvend een proeflunch met 50% korting

Trek gekregen? Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we contact met je op om een proeflunch in te plannen.

Liever eerst meer informatie, neem contact met ons op of vraag jouw brochure aan.

Vraag een proeflunch aan