van romig tot pittig

Kaas

Kaas… Wij kunnen niet zonder. Op een knapperig broodje of zo uit het vuistje. Van jong en romig tot oud en prikkelend. Geloof ons, wanneer je weet hoe échte kaas en ambacht hoort te smaken, wil je nooit meer anders.

Heerlijkheid Marienwaerdt

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van de familie van Verschuer.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het landgoed. Sinds 2005 is de akkerbouw en de veeteelt volledig biologisch. En dat proef je terug in de heerlijke kazen die gemaakt worden van hun 200 Frisian Holsteiner koeien.

De kazen zijn volledig vegetarisch, omdat er plantaardig stremsel wordt gebruikt.

In 2010 hebben een aantal boeren, telers en ambachtelijke makers uit het Groene Hart hun krachten en producten gebundeld in een coöperatie. Zo is er een mooie samenwerking ontstaan met de lekkerste boerenkazen.

Boerendochter Eva Rademaker is vierde generatie in het melkveebedrijf, dat altijd van dochter op dochter is doorgegeven. Haar romige kazen maakt ze zelf op haar eigen kaasboerderij. Wil je meer leren over hun productieproces? Kijk dan hier

Karin en Sjaak van Veen maken ambachtelijke kaas van de rauwe boerenmelk van de overburen. Inmiddels bestaat het bedrijf 110 jaar.

Groene Hart Streekproducten

Probeer vrijblijvend een proeflunch met 50% korting

Trek gekregen? Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we contact met je op om een proeflunch in te plannen.

Liever eerst meer informatie, neem contact met ons op of vraag jouw brochure aan.

Vraag een proeflunch aan