Uit eigen keuken

Chikaas – pindakaas met pit

Ons Buurtboer team is gepassioneerd over lekker gezond eten en dankzij ons enorme netwerk van ambachtelijke producenten, kunnen we veel nieuwe dingen uitproberen. Zo ontstond ook Chikaas pindakaas. Dit probeersel viel zo goed in de smaak, dat we het nu vast in ons assortiment opnemen. Maar hoe is deze pindakaas met pit eigenlijk tot stand gekomen?

Hoe het begon

Er was eens een meeting over pindakaasdag…

Het is januari 2024 en Pindakaasdag staat voor de deur. Er borrelt iets… Ons marketing- en productieteam komen bij elkaar in een meeting om te bespreken wat we op deze belangrijke dag gaan doen. We zijn allemaal Pindakaas fans, dus dat we er op in gaan haken staan vast. Maar hoe?

Dan brengt één van onze favoriete producten ons op een idee. Als er iets namelijk iets is wat nooit op onze lunchtafel ontbreekt is het wel de Crispy Chilli Olie van Chilli Chan’s. We gooien het letterlijk overal overheen. Ook over onze pindakaas.

Dus het idee ontstaat om, in de eerste instantie alleen als traktatie voor klanten, een pittige pindakaas te ontwikkelen. We benaderen Chilli Chan’s & VANMAX Pindakaasmakerij. De verrassing viel bij klanten in de smaak en de rest is geschiedenis…

Een smeuige basis van

VANMAX Pindakaas

Met het maken van pindakaas wilt VANMAX zoveel mogelijk banen creëren voor iedereen die wel een zetje kan gebruiken. Of even helemaal opnieuw wil beginnen. We kijken niet naar het juiste papiertje, leeftijd of afkomst. Voor hen is eerlijkheid het belangrijkst; eerlijke smaken, eerlijke producten en eerlijk ondernemen. Kortom, hun pindakaas is lekker voor jou en de wereld!

Naar website VANMAX

Een portie pit van

Chilli Chan's

Geboren uit de COVID-lockdown van 2021, bracht het verlangen naar huisgemaakte maaltijden eigenaresse Eyans ertoe te experimenteren met de recepten van haar moeder. Het resultaat? Een knapperige chili-olie. Nadat ze het aan vrienden en familie had geschonken, waren de reacties geweldig, dus besloot Eyan van haar passie een bedrijf te maken. Ze combineerde haar zakelijke baan bij Adidas en deed dit ernaast en waagde uiteindelijk de sprong om zich volledig op Chilli Chan's te concentreren, waarmee ze een nieuw hoofdstuk inluidde om heerlijke veganistische Chinese smaken op tafel te brengen.

Naar website Chilli Chan's

Geen Buurtboer klant? Koop Chikaas bij

Alle Bbrood locaties in Amsterdam

Bbrood is een trouwe leverancier van De Buurtboer. Dat is ook niet gek want naast dat hun brood lekker is, is het ook nog eens goed voor mens & milieu!

Ze bakken hun desembrood namelijk met aandacht en zorg voor de natuur. Van het verbouwen van de granen op een voedingsrijke bodem tot het bakken in een oven met een stenen vloer. Ook worden alle broden gemaakt van granen die geteeld zijn op een gezonde voedingsrijke bodem. Het resultaat is een brood dat bijdraagt aan een duurzame en gezonde bodem vol biodiversiteit.

Je vindt Bbrood winkels trouwens niet alleen in Amsterdam, maar ook in Oost Afrika. Hier investeren ze in lokale gemeenschappen, trainen ze bakkers en kopen ze zoveel mogelijk ingrediënten bij lokale boeren in.

Één van hun populairste broden is het Boerenbrood. Deze is perfect te combineren met een laagje Chikaas!

Meer weten over Bbrood en hun locaties?

Ga naar de Bbrood website

Een kijkje in de keuken