Draag met een bedrijfslunch bij aan Zero Food Waste

Feit: één derde van het wereldwijd geproduceerde voedsel wordt weggegooid. In Nederland gooien we jaarlijks ca. 34 kg goed voedsel weg per persoon. De voornaamste redenen? Teveel ingekocht, te lang bewaard, een miskoop of toch niet naar smaak. Vooral zuivel, brood en groenten krijgen regelmatig een enkeltje richting de prullenbak. Dat moet anders, vinden we bij De Buurtboer. Op individueel niveau kun je al een hoop bereiken om jouw afvalberg te verminderen.

Voor het bereiken van Zero Food Waste is echter meer nodig.

Waarom dit zo belangrijk is? Voedselverspilling gaat hand in hand met de uitstoot van schadelijke gassen. De productie van voedsel zorgt voor de uitstoot van CO2 in de atmosfeer, maar ook methaan en stikstof komen daarbij vrij. Voor de totstandkoming van voedsel worden energie, grond en water intensief gebruikt. En gooi je het eindproduct weg? Dan is dat alles voor niets geweest. Vergeet daarbij ook de koeling en het transport van voedingsmiddelen niet. Op die manier is de voedselindustrie wereldwijd verantwoordelijk voor ca. één derde uitstoot van broeikasgassen.

Waarom catering zorgt voor veel voedselverspilling

Het klassieke cateringmodel is voor veel bedrijven jarenlang een geliefd concept geweest. Denk hierbij aan een bedrijfsrestaurant voor het personeel met een ruim aanbod aan soep, salades, snacks en broodjes. Helaas zorgt de bereiding van eten en drinken in grootkeukens voor een hoog cijfer in verspilling. Verreweg de belangrijkste reden is onduidelijkheid over het aantal medewerkers en diens lunchwensen. Door hygiëneregels (HACCP) is het niet altijd mogelijk om producten te bewaren. Mooie initiatieven zoals Too Good Too Go helpen, maar lossen het probleem niet op.

Hoe een bedrijfslunch op maat bijdraagt aan zero food waste

De Buurtboer streeft actief naar zero food waste. Sterker nog: we zien dit als onze plicht. Wij maken iedere lunch op maat, zodat ook jij bijdraagt aan zero food waste. Niet alleen voorkomen we verspilling door de juiste hoeveelheden te leveren, ook naar de wensen van je medewerkers luisteren we graag. Ook productvoorkeuren spelen een rol van belang in het terugdringen van de voedselverspilling. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de tafel dekken.

Draag bij aan Zero Food Waste met de bedrijfslunch van De Buurtboer

De Buurtboer draagt graag bij aan de oplossing van het voedselverspillingsprobleem. Dit doen we door het leveren van bedrijfslunches op maat. Onze klanten geven het aantal lunchgebruikers en de voorkeuren aan. Zo houden we rekening met ieders wensen en kunnen we de juiste items en hoeveelheden inkopen bij onze lokale leveranciers. Zo bestel je nooit te veel of te weinig!