Pindakaas met een spicy twist

Het verhaal van Chikaas pindakaas

Gefeliciteerd! Je hebt een goede smaak! Want Chikaas is voor iedereen die gelooft dat lekker eten ook gezond kan zijn en van dichtbij kan komen. Maar waar komt deze pot met pinda's en pit eigenlijk vandaan?

Van probeersel naar de schappen

Hoe het begon

Ons Buurtboer team is gepassioneerd over lekker gezond eten en dankzij ons enorme netwerk van ambachtelijke producenten, kunnen we veel nieuwe dingen uitproberen.

Soms is zo’n probeersel zo een groot succes, dat je het met de wereld wilt delen. Dat is ook bij Chikaas het geval. Het begon als eenmalige lekkernij voor onze Buurtboer klanten aan wie we bedrijfslunches leveren, maar op veler verzoek nemen we Chikaas nu vast in ons assortiment op.

Maar omdat we natuurlijk iedereen een boterham met Chikaas gunnen, kun je deze pot met pit nu ook als reguliere consument bij alle Bbrood locaties (in Amsterdam) kopen voor €6.30. Buurtboer klant of niet!

 

Vraag hier direct jouw gratis kantoorlunch aan

Je bent op onze website dus wellicht ken je ons al. Misschien heb je zelfs op kantoor wel een Buurtboer lunch gegeten. Want dat is namelijk onze core business: kantoorlunches! We geloven dat een gezonde en bewuste lunch ook lekker moet zijn en werken daarom samen met de beste lokale leveranciers zoals Van Max & Chilli Chan’s.

Omdat we zo’n fan van onze leveranciers zijn, denken we graag na over nieuwe producten waar we ze voor kunnen inzetten. Of, in het geval van Chikaas, waarbij we hun krachten kunnen bundelen.

Benieuwd naar onze bedrijfslunches? Vraag nu een gratis proeflunch aan!

Vraag een brochure aan

Kijkje in de keuken

Een smeuige basis van

VANMAX Pindakaas

In hun pindakaasmakerij maakt Van Max lekkere pindakaas zonder palmvet, met heel veel pinda's en noten. Allemaal op basis van hun originele pindakaas receptuur en met leuke combinaties, zoals in dit geval een beetje pit. Met het maken van pindakaas wilt Van Max zoveel mogelijk banen creëren voor iedereen die wel een zetje kan gebruiken. Of even helemaal opnieuw wil beginnen. We kijken niet naar het juiste papiertje, leeftijd of afkomst. Voor hen is eerlijkheid het belangrijkst; eerlijke smaken, eerlijke producten en eerlijk ondernemen. Kortom, hun pindakaas is lekker voor jou en de wereld!

Bezoek website

Een portie pit van

Chilli Chan's

Geboren uit de COVID-lockdown van 2021, bracht het verlangen naar huisgemaakte maaltijden eigenaresse Eyans ertoe te experimenteren met de recepten van haar moeder. Het resultaat? Een knapperige chili-olie. Nadat ze het aan vrienden en familie had geschonken, waren de reacties geweldig, dus besloot Eyan van haar passie een bedrijf te maken. Ze combineerde haar zakelijke baan bij Adidas en deed dit ernaast en waagde uiteindelijk de sprong om zich volledig op Chilli Chan's te concentreren, waarmee ze een nieuw hoofdstuk inluidde om heerlijke veganistische Chinese smaken op tafel te brengen. Inmiddels verkoopt Chilli Chan's nog veel meer producten, maar haar beroemde olie is nu een onmisbaar ingrediënt in Chikaas!

Bezoek website

Geen Buurtboer klant? Koop Chikaas bij

Alle Bbrood locaties in Amsterdam

Bbrood is een trouwe leverancier van De Buurtboer. Dat is ook niet gek want naast dat hun brood lekker is, is het ook nog eens goed voor mens & milieu!

Ze bakken hun desembrood namelijk met aandacht en zorg voor de natuur. Van het verbouwen van de granen op een voedingsrijke bodem tot het bakken in een oven met een stenen vloer. Ook worden alle broden gemaakt van granen die geteeld zijn op een gezonde voedingsrijke bodem. Het resultaat is een brood dat bijdraagt aan een duurzame en gezonde bodem vol biodiversiteit.

Je vindt Bbrood winkels trouwens niet alleen in Amsterdam, maar ook in Oost Afrika. Hier investeren ze in lokale gemeenschappen, trainen ze bakkers en kopen ze zoveel mogelijk ingrediënten bij lokale boeren in.

Één van hun populairste broden is het Boerenbrood. Deze is perfect te combineren met een laagje Chikaas!

Meer weten over Bbrood en hun locaties?

Ga naar de Bbrood website

Lekker samen lunchen

Over De Buurtboer bedrijfslunches

Nu je hier toch bent vertellen we je graag wat meer over onze bedrijfslunches. Lekker samen lunchen, daar draait het bij ons allemaal om. We willen de manier waarop bedrijven lunchen voorgoed veranderen. Want lekker lunchen kan ook gezond en goed voor de wereld zijn. Daarom hebben we een breed assortiment aan ambachtelijke producten, met passie gemaakt door lokale producenten.

Ons team zorgt ervoor dat jij samen met je collega’s kunnen genieten van bekende én verrassende smaken. Af en toe met een lekkere verrassing. Kortom, nooit meer een saaie lunch.

Niet geheel onbelangrijk: wij leveren momenteel in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en omstreken. Meer weten?

Download onze brochure